Fra borgermødet 19/11-19

Af Alsby

Der blev gjort status på borgermødet i aften. Næsten 2 år er der gået siden det første borgermøde, hvor ideerne vældede frem.

Als i Aktions styregruppe står bag det hele og koordinerer de mange aktionsgrupper.

Selvom der var andre arrangementer i byen samtidigt, var ca. 60 borgere mødt op for at høre om, hvor langt man er nået med udviklingsprojekterne i Als.

Præsentationen var præget af stor entusiasme, såvel fra styregruppens side, som fra aktionsgrupperne og tilhørernes side. Der var stor glæde over, at man har oplevet at få opbakning og positiv interesse mange steder fra.

Flere grupper er nået i mål med deres projekter, for eksempel “Jens Jensens Plads” og “Vandreruterne”, Alsby.dk og en enkelt infoskærm i Menu. Erhvervsgruppens “Running business” i foråret var en stor succes og gentages  lørdag den 25/4-2020 fra kl. 10 med et koncept, som man håber kan lokke flere unge mennesker ud af busken. Mobilitetgruppen har stor succes med udlejning af de fælles havbakkebusser og -bil, og i Als-hallen er startet en e-sportsforening og man har flere ting på vej.

Flere andre grupper arbejder stadig på deres projekter; der skal for eksempel laves et “teknisk spor” til mountainbiking og det er planen at der skal reklameres ved indfaldsvejene.

Særligt spændende bliver det at følge projektet “Byen og Havet”, som vil udvikle området fra bymidten, henover skolen og kirken og til havbakkerne og molen, så der bliver et samlende oplevelsesrum.

Hvis du ønsker at deltage i en af grupperne eller yderligere oplysninger om projekterne kan du kontakte Jan Gerts  via kontaktformularen her på siden. /kl